SEZONUN MODASI: İSKANDİNAV TARZI RUSTİK DEKORASYON

SEZONUN MODASI: İSKANDİNAV TARZI RUSTİK DEKORASYON

Her yıl değişen ve yeniden canlanan moda bu yıl İskandinav tarzı Rustik mobilyalarda hayat buluyor. İskandinav tarzı Rustik mobilyaları modanın odak noktası haline getiren en büyük faktör ise minimalizm ile modern çizgiyi birleştiren bir tarzı olması. Tasarım ve dizayn konusunda hassas olanların, modayı yakından takip edenlerin severek kullandığı İskandinav tarzı rustik mobilyalar kullanışlı olmasının yanı sıra sadece modern bir yapıya sahip.

Sezonun modası İskandinav tarzı Rustik Country mobilyalar ile dizayn ve tasarım yapmanın da birçok incelikleri var. Tarz olmak detayları görmekten geçer. Peki İskandinav tarzı Rustik modası hakkında dikkat edilmesi gereken detaylar nelerdir? İskandinav tarzı Rustik dekorasyon nasıl yapılır? İskandinav tarzı Rustik Dekorasyon yapılırken mobilya tercihinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tüm bu soruların cevapları ve İskandinav tarzı Rustik dekorasyon hakkında merak edilen her şey yazımızda. İşte detaylar…

İskandinav Tarzı Rustik Country Dekorasyon Nedir?

İskandinav tarzı Rustik Country dekorasyon, yaşam alanlarında modern çizgisini korumak isterken minimalist ve fonksiyonel bir çizgi arayanların sıkı sıkıya tutunduğu bir tarz. Modanın yükselen yıldızı İskandinav tarzı, Rustik mobilyalar ve dekorasyon seçenekleri ile dikkat çekmekte. Birkaç yıl önce evleri ve yaşam alanlarını saran Retro akımı yerini İskandinav tarzına bıraktı. Üstelik bu sefer moda işlevsellikle ve minimal anlayış ile buluşuyor. Uzun yıllar rüzgarının eseceğine inandığımız İskandinav modası şimdilerde herkes tarafından takip edilen ve merak edilen tarzlardan biri.

İskandinav tarzı Rustik Country moda anlayışının hızlı yükselişinin arkasında Retro akımına olan ilginin sönmesi ve ortaya çıkan bu yeni tarzın bir hayli kullanışlı olması var. Tarzın en büyük getirilerinden biri az eşya ile modayı yakalarken aynı zamanda küçük evler için de çok uygun bir moda anlayışı getiriyor olmasıdır.

Az Olsun Benim Olsun Diyenler İçin: İskandinav Tarzı Rustik Country Modası

Evleri küçük olanlar veya sürekli eşyalarının yerlerini değiştirmekten hoşlanan herkesin severek takip ettiği bir moda anlayışı da İskandinav tarzı Rustik Country modasıdır. Son yıllarda küçük evler ve minimalist yaşam bir hayli popüler hale geldi. Bir artı bir evlerde yaşamak isteyen kişilerin ilk düşündüğü ise eşya ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları ve bunu yaparken en az yeri kaplayacak eşyaları modaya uyumlu bir şekilde nasıl tercih edecekleri sorusu oluyor. Tam da bu noktada İskandinav tarzı Rustik modası devreye giriyor. 

Modanın son yıllarda hayat bulması üzerinde etkili olan en büyük faktör yaşam koşulları ile uyumlu olup olmaması koşulu. Fonksiyonel ve kullanışlı bir moda anlayışının git gide daha çok benimsenmesi Retro modası gibi moda anlayışlarının etkisini ve sihrini kaybetmesine neden oldu.

Peki Retro modasının yerini ne doldurdu? İskandinav tarzı Rustik Country modası Retro modasının yerini çok hızlı bir şekilde doldurdu. Bunun en temel nedeni ise hem minimal hem de modern bir anlayışla modaya yakışıyor olması.

İskandinav Tarzı Rustik Country Modasının Özellikleri

İskandinav tarzı Rustik Country modasını takip ediyor ve yaşam alanlarınızı bu akım ölçüsünde dekore etmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmakta.

Nötr Renkler Tercih Edin

İskandinav modasının en önemli noktalarından biri renkler. Nötr renkleri ile kendini gösteren bu moda akımının içerisinde bağıran renkler ve parlak görünümler yok. Özellikle boya tercihi konusunda sakin kalın. Ara renk tonlarını tercih edin. Gri, füme, beyaz hatta siyah bile tercih edebilirsiniz. Renklerin uyumlu olmasına dikkat edin. Nötr renkleri kullanırken evin havasını karartmayın. Yani boğucu olmayın. Renklerin evi boğmaması çok önemli çünkü İskandinav tarzın Rustik Country modasının beraberinde getirdiği bir başka şey de aydınlık evler. Aslında İskandinavya gibi ülkelerde güneş ışınlarından olabildiği kadar çok faydalanmak için böyle bir tarz tercih edilmiştir. Akımın fonksiyonelliğinden bahsederken ifade etmek istediğimiz tam da buydu.

Konforlu ve İşlevsel Mobilyalar Seçin

Mobilyaların konforlu olmasının yanı sıra işlevsel olması da çok önemli. İskandinav tarzı bünyesinde çok yer kaplayan gereksiz eşyalara yer yok! Tamamı ile fonksiyonel ve az yer kaplayan mobilyalar tercih etmeye çalışın. Mobilyalarınızda desen seviyorsanız büyük boyutlu desenleri tercih edebilirsiniz. Desen tercihiniz minimal tasarımlara uyumlu olursa tarzınızı çok daha iyi yansıtabilirsiniz. Çünkü büyük desenler ancak minimal tasarımlar ile sade görüntülerini koruyabilir. Baskı tercihiniz sırasında göz yormayan desenleri tercih etmeye özen gösterin.

Mobilya Seçerken Doğru Renk Tercihi

İskandinav tarzı Rustik Country moda akımının mobilyalarının renklerinde ağırlık açık renklerde hatta beyazda. Gri, siyah gibi farklı renkler ile kombin yapabilirsiniz ancak sade ve sakin görüntünüzü korumaya özen gösterin.  Ayrıca perde seçerken de dikkatli olun çünkü koyu renkli ve ağır perdeler minimal görüntünüzü bozarken aynı zamanda tarzınızı da bozacaktır. Koyu renkli perdeler ışıktan maksimum oranda faydalanmanızı engelleyecektir. Işıktan faydalanamazsanız tasarımınız fonksiyonelliğini kaybeder. Bu nedenle açık renkli ve ferah tül, perde seçimine dikkat edin.

Abartıdan Uzak Durun

İskandinav tarzının getirdiği minimal eşyalarda abartı desenler ve fazla dekorasyon ürününden uzak durun. Duvarlarınız boş kalsın istemiyorsanız uyumlu bir tablo asabilirsiniz ancak duvarların her yanını doldurmak abartı olacağından tarzınızı bozabilir.

Zemin Tercihi: Parke Zeminler

Parke zeminler genellikle beyaz, gri gibi ara tonlar ile tasarlanan mobilya ve duvarların uyumunu sağlayan faktörlerden biridir. Parke zemin tercihi bu bağlamda oldukça iş görmekte. Hem minimal görüntüyü sağlarken hem de yaşam alanınızın çok daha şık ve zengin durmasını sağlamanın yollarından biri de parke tercihi olabilir.

Doğru Aksesuar Tercihi

Aksesuar tercihi her tarzda olduğu gibi İskandinav tarzında da bir hayli önemli. Duvarlarınıza veya raflarınıza yerleştirmeyi planladığınız aksesuarlar hakkında bir kere daha düşünün. Aksesuar tercihinde özellikle minimalist tablolar ve basit aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Ancak aksesuarlarınızı seçerken doğru renkler tercih etmeye dikkat edin. Unutmayın sakin ve minimal bir görüntü oluşturmak istiyorsunuz. Patlak renklerden uzak durun. Mat ve sakin renklere yönelmeye çalışın.

Aksesuarlar yaşam alanlarının görüntüsü üzerinde büyük etkiye sahiptir. İskandinav tarzı Rustik Country modasında oluşturulmaya çalışılan ferah ve doğal görüntüyü aksesuarlarınızla tamamlayabilirsiniz. Sadece mobilyalar ile ferah bir görüntü oluşturmak mümkün değildir. Yaşam alanının ferah bir görüntüye sahip olması mobilyalardan zemine, aydınlatmadan aksesuarlara alanın içerisinde kalan her türlü dekorasyon ile doğrudan ilişkilidir. 

Yaşam Alanlarınıza Sanat Eseri Görüntüsü Verin

Mobilyalarınız, duvarlarınız ve zeminleriniz ile doğru bir İskandinav tarzı Rustik Dekorasyon modası yakalayabilirseniz yaşam alanlarınızda bir sanat eseri görüntüsü yakalayabilirsiniz. Doğru ve püf noktalarına dikkat edilerek tasarlanan yaşam alanlarında modayı yakalamak sizin elinizde.

Moda her ne kadar belli başlı görüntü kriterleri ve püf noktaları olan bir alan olsa da mesele dekorasyon ise her zaman tasarımlar farklılaşmaktadır. Böylece kendinize en uygun İskandinav tarzı Rustik Country modasını zevkiniz ile birleştirebilir ve modayı kendi zevkleriniz doğrultusunda yönlendirebilirsiniz.

İskandinav tarzı Rustik Country modası hakkında merak edilen birçok püf noktayı sizler ile Sezonun Modası İskandinav Tarzı Rustik Dekorasyon yazımızda paylaştık. 

Etiketler: İskandinav tarzı Ev dekorasyonu ,İskandinav tarzı mutfak, İskandinav tarzı salon, İskandinav tarzı yatak odası ,İskandinav evleri ,Ev dekorasyon tarzları ,İskandinav minimalizmi
Haziran 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR