Ev Stiline Uygun Orta Sehpa Seçimi

Ev Stiline Uygun Orta Sehpa Seçimi

Ev Stiline Uygun Orta Sehpa Seçimi

Orta sehpa her evin vazgeçilmez, tarz parçalarından bir tanesidir. Orta sehpa atından da anlaşılacağı gibi evin orta kısmına dekoratif amaç ile konulmaktadır. Üst bölgesinde çiçek, vazo, şamdan, mumluk, aksesuar koyulmaktadır.  Ev stiline uygun orta sehpa modeli inanılmaz dazladır. Bu sebeple seçimini yaparken orta sehpa ve evin uyumu dikkate alınarak yapılmalıdır. Orta sehpa seçerken rengin önemli olduğu kadar sehpanın modeli de büyük önem taşımaktadır. Biliyorsunuz ki birçok çeşit orta sehpa modeli bulunur. Kare, dikdörtgen ve daire eklinde sehpalar mevcuttur. Bunları tercih ederken öncelikle konacağı yer dikkate alınmakladır.  Orta sehpa adeta evin stilini değiştirmektedir. Bu sebeple genelde salonlarda terci edilir. Salonlar her ev için özel yerlerdir. Bu sebeple insanlarda salonlarını güzel göstermek için uğraşırlar. Orta sehpa dekorasyonun en kıymetli parçasıdır. Doğru bir şekilde kullanıldığında ortamın havasını anında değiştirecektir.

Salonda veya oturma odasında mutlaka orta sehpaların bulunması gerekmektedir. Aksi halde ev çok boş görünecek ve şık olmayacaktır. Orta sehpa bulunduğu yere şıklık ve görsellik katmaktadır. Birçok tarza uygun sehpaları kolaylıkla bulabilirsiniz. İster klasik, ister spor her çeşit sehpanın birçok modeli bulunmaktadır. Sizin zevkinize göre orta sehpa seçimini yapabilirsiniz.  Eğer açık ton renk hâkim ise sehpanızı renkli seçerek ortamın renklemesine sebep olabilirsiniz. Ya da koyu bir renk tonu hâkim ise o zaman açık renk tonunu seçebilirsiniz. Ortamın dar, ufak ve geniş olması da uygun orta sehpayı seçmenize yardımcı olacaktır. Dar ve küçük alanlar için sehpanızı seçerseniz ortamı aydınlatacaktır. Geniş alanlarda ise dilediğiniz orta sehpayı seçebilirsiniz. Fakat koltuklarınızın yüksekliği ile sehpanızın yüksekliğinin aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Sehpa daha yüksek olur ise ortaya kötü görüntü ortaya çıkacaktır. Şimdi sizlere orta sehpa nedir? İdeal orta sehpa ölçüsü, orta sehpa modelleri, orta sehpa nasıl dekore edilir? Konuları hakkında sizlere bilgiler aktaracağız. İşte detaylar.

Orta Sehpa nedir?

Orta sehpa, salonda ve oturma odasında genelde dekorasyon amacı ile kullanılan eşyadır.  Üzerine aksesuar, mumluk, şekerlik gibi malzemeler koyularak renklendirilebilir. Salon herkesin en gözde yeridir. Misafirleri ağırladığımız yerin hoş ve güzel olmasını biliyoruz ki her bayan istemektedir. Salonda genelde orta sehpa yer alır. Çünkü orta sehpa salonun güzel ve hoş bir havaya sahip olmasına sebep olur. Bu sebeple modern bir tasarım için salonda orta sehpa yer almalıdır. Aslında orta sehpa küçük bir detay olarak görünse de aslında tam bir tamamlayıcıdır. Salon ile uyumlu olduğunda salon ile birbirini en iyi şekilde tamamlayacaktır. Orta sehpaları istenilen boy ve ebatta bulabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda salonu veya oturma odası ufak olan kişiler katlanabilir orta sehpayı tercih edebilirler. Orta sehpaların birçok stili ve modeli bulunmaktadır. Bu sizin sevkinize bağlı olarak değişiklik gösterir. Fakat ortamı göz önünde bulundurarak sehpa seçimini yaparsanız odanızın güzel olmasını sağlarsınız. Ortamın ferah ve aynı zamanda göz alıcı olabilmesi sadece sizin elinizdedir. Bu yazımızda Orta sehpa nedir konusu hakkında sizlere bilgiler verdik. Şimdi ise orta sehpa modelleri konusunda geçelim. O halde yazımızın devamını mutlaka okuyun.

Orta Sehpa Modelleri

Orta sehpa günümüzde çok sık kullanılmaktadır. Bu sehpaların birçok modeli ve çeşidi bulunmaktadır. Bu sizin odanızın modeline göre değişiklik göstermektedir. Dilediğiniz modeli odanızın durumuna göre seçebilirsiniz. Birkaç husus ile muhteşem görüntü ortaya çıkabilmektedir. Şimdi sizlere orta sehpaların modellerinden bahsetmek istiyoruz. İşte orta sehpa modelleri aşağıdaki gibidir.

Bomany orta sehpa

Gilberto orta sehpa

Armoni orta sehpa

Balotelli orta sehpa

Bande rossa orta sehpa

Bandes orta sehpa

Bastien orta sehpa

Belatris orta sehpa

Chandella orta sehpa

Deskart orta sehpa

Esperanza orta sehpa

Filomenta orta sehpa

Friolera orta sehpa

Lasella orta sehpa

Larenzo orta sehpa

Marcello orta sehpa

Marilda bel orta sehpa

Marsmellow orta sehpa

Marvella orta sehpa

Massimo orta sehpa

İdeal Orta Sehpa Ölçüsü

 Orta sehpanız yok ve evinizi renklendirmek, tarz bir görünüme ulaştırmak için orta sehpa mı almaya karar verdiniz.  O zaman ilk yapmanız gereken şey ölçüyü belirlemeniz olacaktır.  Çünkü alacağınız orta sehpanın salona veya oturma odasına uyumlu olması gerekmektedir. Ölçüsü tutmadığı zaman kötü bir görüntü meydana gelecektir. Bu sebeple ilk olarak kanepenizin ölçüsünü ve kanepe ve orta sehpanın arasında kalacak alan çok önemlidir. Salondaki eşyalar ile arasında belli bir mesafe bulunması çok önemlidir. Olduğundan büyük veya küçük olan orta sehpalar kötü bir görüntü meydana getirir. Önce koltuklarınızın ölçüsünü almalısınız. Koltuklarınızın ölçüsü ne kadar çıkarsa onun yarısı kadarda orta sehpa almanız gerekecektir. Orta sehpanızın uzunluğu ise koltuklarınız ile aynı olmalıdır. Aksi halde kötü görüntüye sebebiyet verebilir. Orta sehpanızı koyacağınız yere yerleştirdiğinizde koltuk ile arasında en az 40 cm boşluk olması gerekmektedir. Buna göre ayarlayıp ideal orta sehpa ölçüsünü kolay bir şekilde bulmanız mümkündür. Orta sehpayı koyduğunuzda ortam daralmamalı ve herkes dilediği gibi hareket edebilmelidir. Bu şekilde tercih edildiğinde ortam gayet ferah ve güzel bir görüntüye sahip olacaktır.

Doğru Orta Sehpa Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Doğru orta sehpa seçimi çok önemlidir. Çünkü tarzınızı yansıtarak sehpa işe mümkündür. Sehpalar özellikle salonlarda kullanılmaktadır. Orta sehpa seçiminde birçok hususa dikkat edilmelidir. Bu hususlara dikkat edildiğinde muhteşem bir görüntü ortaya çıkacaktır.  Bu sebeple orta sehpa seçerken çok düşünmeniz gerekmektedir. Salonunuza veya oturma odasına farklı bir hava katmak isteyenler, odanın göz alıcı olması için ufak bir detaya sahip olarak yani orta sehpa alarak hayallerine kavuşabilirler. Doğru orta sehpa seçimi nasıl olmalıdır konusu hakkında sizlere bilgiler verdik. Şimdi sizlere doğru orta sehpa seçimi nasıl olmalıdır konusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. İşte detaylar

Kullanacağınız yere göre orta sehpa seçimi…

Öncelikle sehpa almaya karar verdiğinizde kullanacağınız alanı bir gözden geçirmeniz gerekmektedir. Çünkü orta sehpa konacak ortamı daraltabilir. Bu yüzden ortamın daralmaması için birkaç şeye dikkat etmeniz ve ona göre sehpa tercih etmeniz gerekecektir. Eğer salonunuz geniş bir yapıya sahip ise sehpanızı da biraz büyük alabilirsiniz. Geniş bir odaya küçük sehpa, ya da dar bir odaya büyük sehpa olmayacaktır. Bu sebeple ona göre ayarlama yapmanız tavsiye edilir. Örneğin geniş bir odaya sahipseniz mutlaka sehpanızı dikdörtgen almanız önerilir. Artık yuvarlak orta sehpalarda bulunmaktadır. Alanınızın genişliğine göre şık ve yuvarlak sehpaları da tercih etmeniz mümkündür. Fakat orta sehpa almadan evvel mutlaka alanı baz alarak sehpa seçimini yapmalısınız

Ortamın Rengini Dikkate Alın

Orta sehpaların birçok rengi bulunmaktadır. Dilediğiniz rengi ortamın rengine göre ayarlayabilirsiniz. Ahşap tarzdaki orta sehpaların günümüzde her rengi bulunmaktadır. Bu sebeple koltuklarınızın, duvarınızın, perdesiniz rengi ne ise orta sehpayı da ona göre tercih etmelisiniz. Örneği beyaz ağırlıklı bir odanız var ise içerisinde canlı bir renk katabilirsiniz. Yâda koyu tarz eşyalarınız bulunuyor ise açık tonda bir sehpa seçerek ortamın havasını aydınlatabilirsiniz.

Dekorasyon stiline göre tercih yapabilirsiniz.

Her evin dekorasyon stili çok farklıdır. Bu sebeple eve eşya alırken önce ortamın stili göz önünde bulundurulmalıdır.  Eğer stiliniz klasik veya spor ise sehpalarınızda o tarz seçmelisiniz.  Ahşap bir sehpa istiyorsanız zigon sehpaları tercih edebilirsiniz. Bu sehpalarında birçok çeşidi ve renkleri mevcuttur son zamanlarda doğal ağaç gibi görünen sehpalar çok moda olmuştur. Eğer ahşap mobilyalarınız var ise bu sehpaları tercih edebiliriniz. Mutlaka dekorasyonu birbiri ile özdeşleştirmeniz gerekmektedir. Ayaklı birçok seçeneğinizde bulunmaktadır. Koltuklarınızın yüksekliğine göre ayaklı sehpaları da tercih edebilirsiniz.

Orta Sehpa Nasıl Dekore Edilir?

Orta sehpa alacak olan kişiler genelde orta sehpa nasıl dekore edilir konusu hakkında sıklıkla araştırma yapmaktadır. Orta sehpanızı koltuklarınızın ve duvarlarınızın rengine göre dekore edebilirsiniz. Aynı zamanda üzerine koyacağınız dekorasyonda bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Orta sehpanızın üzerine metal aksesuar koyabilirsiniz. Koyduğunuz metal aksesuar ortamı güzelleştirecektir. Aynı zamanda ufak ve evinizde uygun şamdanları sehpanızın ortasına koyabilirsiniz. Değişik boyutlarda ki mumluklar ile asimetrik görünüm elde edebilirsiniz. Orta sehpanızın üzerine aksesuar olarak birde vazo koyabilirsiniz. Bu vazonun çok büyük olmamasına özen göstermelisiniz koyacağınız ve dekore edeceğiniz aksesuarların boyutunu öncelikle ayarlamanız gerekmektedir.

Orta Sehpa Nasıl Seçilir?

Orta sehpa seçimi yaparken çok dikkat edilmelidir. Peki, orta sehpa nasıl seçilir hemen açıklayalım. Orta sehpanızı koyacağınız yere göre ayarlamanız gerekmektedir. Eğer ki klasik tarzınız var ve eşyalarınız klasik tarzda ise sehpanızın da klasik olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda ortamın ferah ve şık görünmesine sebep olması gerekmektedir. Salonların darlığı ve büyüklüğü de orta sehpa konusunda göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer odanız geniş ise ya da dar ise ona göre sehpa seçmelisiniz. Eğer sehpa seçimini doğru bir şekilde yaparsanız ortamın şık ve modern görünmesine sebep olacaksınız. Orta sehpa seçiminde son olarak sehpanın yüksekliğine de dikkat etmelisiniz: sehpanız kanepelerinizden daha yüksek olur ise ortaya kötü bir görüntü çıkacaktır. Orta sehpanızın yüksekliği mutlaka kanepeleriniz ile aynı yüksekliğe sahip olması gerekmektedir. Muhteşem bir görüntü elde etmek tamamen sizin elinizdedir.

Küçük alanlar için orta sehpa seçimi

Küçük alanlarda orta sehpa kullanmak isteyenler için orta seçimi için dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar vardır. Küçük bir odanız bulunuyor ise sehpanızı da küçük seçmelisiniz. Ya da açılıp kapanabilir tarzda olan orta sehpalarda tam size uygun olacaktır. Kapanıp açılan orta sehpalar küçük salonu olanlar için çok ideal ve kullanışlı bir yapıya sahiptir. Bu yazımızda küçük alanlar için orta sehpa seçimi hakkında sizlere bilgiler verdik. Şimdi ise büyük alanlar için orta sehpa seçimi hakkında bilgiler vereceğiz. O halde okumaya devam ediniz

Büyük alanlar için orta sehpa seçimi

Büyük alana sahip iseniz çok şanslısınız Çünkü büyük alanları istediğiniz gibi dekore etmeniz mümkündür. Peki, büyük alanlar için orta sehpa seçimi nasıl olmalıdır. Seçeceğiniz sehpaların çok küçük kalmamasına özen göstermeli ve odanıza uygun sehpa seçmeniz gerekmektedir. Kanepeleriniz ve sehpanız arasında en az 40 cm boşluk kalmalıdır. Ona uygun orta sehpa seçerek çok güzel bir görüntü oluşmasına sebep olabilirsiniz. Şimdi sizlere dar alanlarda nasıl sehpa tercih edilmelidir konusundan bahsedeceğiz. İşte detaylar

Etiketler: orta sehpa,orta sehpa modelleri, orta sehpa çeşitleri,ahşap orta sehpa
Eylül 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR