Dresuar İçin Evde En Uygun Yerler

Dresuar İçin Evde En Uygun Yerler

Dresuar İçin Evde En Uygun Yerler

Dresuar dekorasyonun olmazsa olmazlarından biridir.  Dresuarın birçok kullanım alanı vardır ve isteğe göre bu alanlar tercih edilebilmektedir.  Bu parça en sık kullanılan aksesuar parçalar olarak önümüze çıkmaktadır.  Dresuar çok kullanışlı ve gösterişli bir parçadır. Kullanışlı ve gösterişli olması sebebi ile çok sık tercih edilmektedir.  Dresuar genelde bütün evlerde bulunmaktadır. Son zamanlarda ise daha fazla kullanıldığı görülmüştür. Dresuarlar artık her yerde kullanılmaktadır. Kullanıldığı yere bağlı olarak odanın içerisine farklı hava katmaktadır. Dresuar nerelerde kullanılırDresuar modelleri nelerdir duresuar özellikleri nedir konuları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Dresuar nedir?

Dresuar, bir mana ile konsolos, şifonyer veya vitrin gibi adlandırılabilmektedir. Dresuar çekmecesi ve ayak kısmı bulunan bir aksesuardır. Dresuar evlerde çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Fakat son dönemlerde daha sık kullanılmaya ve moda olmaya başlamıştır. Konulduğu yere anında hava katan bu parça ortamın güzelleşmesini sağlamaktadır. Bu yazımızda dresuar nedir konusunu ele aldık. Şimdi dresuar hakkında daha detaylı bilgiler vereceğiz.

Dresuar ne işe yarar?

 Dresuar ne işe yarar sorusu ile sürekli karşılaşmaktayız. Son zamanlarda daha fazla karşılaşmaya başladık. Bunun sebebi ise dresuarın daha fazla duyulması ve kullanılmasının artmasıdır. Genelde olarak konsolos ismiyle bilinmektedir. dresuar aslında dekoratif amaç ile kullanılmaktadır. Fakat birçok işe yaradığıda bilinmektedir. dresuar çekmecelidir. Çekmecesine saklamak istediğiniz eşyaları koyabilirsiniz. Aynı zamanda üst kısmına anahtar, telefon, cüzdan gibi malzemelerinizi koyabilirsiniz. Üst bölgesini sadece aksesuar vazo çiçek koyarak da süsleyebilirsiniz. Ayna takıp da kullanılması mümkündür. Ayna takıldığında daha hoş bir hava katacak ve ortamı süsleyecektir.

Dresuar yüksekliği ve genişliği ne olmalıdır?

Dresuar yüksekliği ve genişliği kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Birçok çeşit dresuar vardır. Bunların bazıları yere çok yakındır ve hatta yerle birleşiktir. Bazılarının ise yerden yüksekliği bir hayli vardır. Bu sebeple zevkinize göre tercih edebilirsiniz ancak temizliğinin kolay olması ve ortama hoş hava katması için yerden yüksekliğinin 70-80 cm arasında olması gerekmektedir. Bu şekilde dresuar kullandığınızda hem temizliği kolay olacak hem de ortamın daha modern görünmesine sebep olacaksınız. Genişliği ise genel olarak 110-120 cm arasında tercih edilmektedir. bu özellikte de dresuarlar her ortama çok uygun olmaktadır. Bu yazımızda dresuar yüksekliği ve genişliği nasıl olmalıdır konusu hakkında sizlere bilgiler verdik. Şimdi ise dresuar nerelerde kullanılır konusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. O halde yazımızın devamını mutlaka okumanız tavsiye edilir.

Dresuar Nerelerde Kullanılır?

Dresuarın birçok çeşidi ve birçok rengi bulunmaktadır. Peki, dresuar nerelerde kullanılır? Hemen sizlere bu konu hakkında bilgiler sunalım.  Dresuar, salonda, Antrede, yatak odasında, yemek odasında kullanılmaktadır. Bu sizin tercihinize bağlı değişiklik göstermektedir. Nerede kullanılırsa kullanılsın anında bulunduğu ortamın havasını değiştirecektir. Dresuar çok tarz olduğu kadarda nostaljiktir. Buda herkesin ilgisini çekmektedir. Önceden genelde antreler de kullanılan dresuar, artık kullanımı yaygınlaşmış olup evin bürün odalarında rahatlıkla kullanılmaktadır. Dresuar hem dekoratif hem de işleri olan bir ürünüdür. Bu sebeple de her yerde kullanılmaya uygun olarak görülmektedir.

Birçok çeşit dresuar stili bulunmaktadır. Sehpalı dresuar ve aynı zamanda TV üniteli dresuarlar bulunmaktadır.  Genel olarak dresuarların antrede kullanılması söz konusudur. Çünkü anahtar, telefon, cüzdan sürekli göz önünde bulundurulan malzemelerdir. Bu sebeple de antreye konulur ve bu malzemelerin rahatlıkla bulunması sağlanır. Dresuarların üst bölgesinde birçok aksesuarda koymanız mümkündür. Aksesuar koymak için üst kısmında yer bulunmaktadır. Birçok aksesuar ile dresuarınızı daha farklı ve göz alıcı yapabilmeniz mümkündür.

Dresuar Modelleri

Dresuarlar artık birçok yerde kullanılmaktadır. Genelde herkesin evinin bir köşesinde mutlaka yer alan dresuarların birçok modeli bulunmaktadır. Bu modeller sizin zevkinize bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Şimdi sizlere dresuar modelleri hakkında bilgiler vereceğiz. İşte dresuar modelleri aşağıdaki gibidir.

Ballard dresuar

Holloway

Lupone

Morrison

Kwartin

Balfour

Vallis

Marche

Calabria

Wallace

Barletta

İmperia

Brindis

Richard

Bevington

Coleman

Victor allston

Alanso

Montella

Dresuar Özellikleri

Dresuar özellikleri dresuarın çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Birçok çeşit dresuar vardır. Bunlar salonda, antrede, mutfakta, yemek odasında kullanılacak tür dresuarlardır. Dresuarlar tıpkı sehpa gibidirler. Üzerinde aksesuar koyup kullanmanız mümkündür. Aynı zamanda özel eşyalarınızı koyacağınız çekmeceleri bulunmaktadır. Çekmecelidir. dresuarların dışlında TV üniteli dresuarlar’da vardır. Televizyonunuzu dresuarın üzerine koyarak ortamı farklılaştırabilir ve ortama hoş bir hava katabilirsiniz.

Salonda dresuar kullanımı

Salonda dresuar kullanımı mümkündür. Dresuar salona güzel bir hava katar ve salondaki eşyalar ile dresuar özdeşir. Buna bağlı olarak salon takımınıza uygun olan dresuarı seçmeniz büyük önem taşımaktadır. Dresuarın üzerinde vazo, aksesuar, saat, ayna koyabilirsiniz. Aynı zamanda çekmeceli olanları tercih ederek saklamak istediğiniz eşyalarınızı o bölüme saklayabilirsiniz.

Antrede dresuar kullanımı

Dresuar çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. dresuar o zamanlardan beri hep antrede kullanılır. Fakat son dönemlerde her yerde kullanılmaya başlanılmıştır. Yine de birçok kişi dresuarı antrede kullanmayı tercih eder. Bunu sebebi cüzdan, çanta, telefon, anahtar gibi malzemelerin yakın bir yerde bulunması gerektiği için, evden çıkarken insanlara kolaylık sağladığı için bu sebeple de herkesi genelde antreye ve kapıya yakın yerlere dresuarı koymayı tercihi ederler. Günümüzde dresuara artık aynada konmaktadır. Üst kısmına ayna konduğunda inanılmaz güzel olmaktadır. Eşyalarınızı dresuarın önüne koyabileceğiniz gibi evden çıkarken görüntünüzün nasıl olduğunu da göreceksiniz. Dresuarlarınızı antrenin renk durumuna göre tercih edebilirsiniz.

Yemek odasında dresuar kullanımı

Dresuarlar antrelerden sonra yemek odalarında da çok sık kullanılmaya başlanılmıştır. Bunun sebebi yemek odalarında bulunan çatal kaşık gibi malzemelerin dresuarların çekmecesine konulabiliyor olmasıdır.  Dresularda yemek odasına konulacağı zaman ayna ile de odanın atmosferinin değişmesine sebep olabilirsiniz. Aynalı dresuarlar günümüzün vazgeçilmez parçalarından biri olmaktadır. Birçok kişi dresuarlarını yemek odalarında tercih etmektedir.

Banyoda dresuar kullanımı

Banyoda dresuar kullanımı genelde aksesuar için konulur. Dekorasyonunu güzel yaparsanız banyoya dresuar çok yakışacaktır.  Aynı zamanda çekmecesine banyo araç gereçlerini koyabilirsiniz.  Aynı zamanda ayna ile birleştirilip lavabo bağlantısı yapıldığında da olağanüstü görüntü karşınıza çıkacaktır. Dresuarlar banyoya hoş bir hava katmakta ve banyonun göz alıcı olmasını sağlamaktadır.

Dresuar nasıl dekore edilir?

Dresuarlar nasıl dekore edilir konusu birçok kişi tarafından araştırılmakta ve merak edilmektedir. dresuarlar günümüzde birçok yerde sıklıkla kullanılmaya başlanılmıştır. Öncelikle şunu belirtelim ki mutlaka her şey denge içinde olmalı ve bu şekilde gözükmelidir. Dresuarları ayna ile tercih edebileceğiniz gibi bir tablo ile de güzelleştirebilirsiniz. İkisi de ortamın havasını değiştirecek ve ortamın güzel görünmesini sağlayacaktır. Ortamda yoğun olan renklere bağlı olarak dresuar seçimini yapmalısınız. Renkler mutlaka uyumlu olmalıdır. Ortamı ferah göstermesi gerekmektedir. Dresuar üzerine; aksesuar, saat, ayna, vazo gibi birçok aksesuar koyabilirsiniz.

Dresuar Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dresuar seçerken mutlaka dikkatli olunması gerekmektedir. Peki, dresuar seçerken nelere dikkat edilmeli? Hemen bu konuda bilgiler verelim. Öncelikle, kullanışlı bir yapıya sahip olup olmadığını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Sizin ihtiyaçlarınıza yönelik dresuar seçimi yapmanız gerekir. Genelde ayaklı yapıya sahip olan dresuarlar tercih edilmektedir. Bunun sebebi bu tarz dresuarların daha kullanışlı olmasıdır. Dresuarların çekmeceli olanları mevcuttur. Bu tarz dresuaralrda çok gözdedir. Çünkü bit çok araç ve gereci çekmeceye sığdırmanız mümkündür. Kullanışlı olduğu içinde çok fazla tercih edilmektedir.  Aynalı dresuarda ortamın daha güzel görünmesine sebep olur. Eğer ortamda hoş bir hava olmasını istiyorsanız dresuarlarınızı aynalı seçebilirsiniz.

Dresuar seçimi yaparken ürünü nereye koyacağınızda büyük önem taşımaktadır. Nereye oyacağınıza bağlı olarak dresuar seçimlerinde değişiklik göstermektedir. Eğer salon için kullanacak ve salonunuzda klasik bir hava var ise dresuarınızıda klasik yapıya uygun seçmeniz önerilir. Eğer spor eşyalarınız bulunuyor ise dresuarlarınızıda spor olanlardan tercih edebilirsiniz. Dresuarlarınızı banyo ve mutfağa koyacak iseniz mutlaka mermer olan dresuar modellerini seçmeniz gerekmektedir. Çünkü banyo ve mutfağa en çok yakın dresuar mermer olan dresuarlardır. Aynı zamanda dresuar seçimi yaparken odanın rengini de baz alarak dresuar seçim yapabilirsiniz. Odanızın rengi çok koyu ise mutlaka dresuarınızı açık renk tercih etmelisiniz. Açık renk dresuar tercih ettiğinizde odanızın aydınlandığınız ve müthiş bir görüntüye sahip olduğunu göreceksiniz.  Aynı zamanda eşyalarınızın da rengini göz önünde bulundurarak eşyalarınıza uygun bir renk duresuar seçimi yapabilirsiniz.

Dresuarların Kullanım Amacı

Dresuarlar artık çok fazla kullanılmaya başlanılmıştır. Peki, birçok kişinin merak ettiği, dresuarların kullanım amacı nedir? Hemen söyleyelim. Dresuarların belli bir kullanım amacı yoktur. Herkes dresuarları istediği gibi istediği yerde kullanabilir. Bu geçmişte pek mümkün değildir. Sadece dresuarlar antreye konur ve oraya da anahtarlar konulurdu. Fakat günümüze bu mobilyalar evin her bölümünde rahatlıkla kullanılmaktadır. Herkes ne olarak kullanmak istiyorsa artık kullanmaktadır. Birçok kişi aksesuar olarak tercih etmekte, Birçok kişide çekmecesi olduğu için çekmecesine malzemeler koymaktadır. Aynı zamanda TV ünitesi olarak da kullanmak mümkündür. TV ünitesi şeklinde olan dresuarlar diğer dresuarlara oranla biraz daha büyük olabilmektedir. Aksesuar olarak tercih edileceği zaman üst kısmına ayna yerleştirilmektedir. Ayna dresuarı daha tarz ve modern bir hale getirmektedir. Aynı zamanda dresuarı banyoya koyacaksanız o zamanda ayna ile modern bir görüntü elde edebilirsiniz. Aynı zamanda çekmecesi olduğu için araç gereç koymanızda mümkündür.

Dresur Nasıl Süslenir?

Dresuarları süsleyerek muhteşem bir görüntü elde edebilirsiniz. Peki, nasıl süslenir? Hemen açıklayalım. Aslında dresuarları istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Bu tamamen size kalmıştır.  Öncelikle evin dekorasyonunu göz önünde bulundurmalısınız. Evin dekorasyonuna göre süsleme yapabilirsiniz.  Dresuaralırn üzerine hoş görünümlü vazo, çiçek, mumluk veya şamdan koyabilirsiniz. Önemli olan renk uyumunun birbirine yakın olması ve ortamı ferah göstermesidir. Bu sebeple mobilyalarınıza duvar boyalarınıza bağlı olarak rengi seçmelisiniz ve aksesuarları da ona göre almalısınız. Renk uyumunu yakalarsanız hem dresuarın hem de ortamın havasını değiştirerek ortamın güzel olmasını sağlarsınız. Mesela dresuarı beyaz seçti iseniz üzerine koyacağınız aksesuarı ortamın renk uyumuna göre renklendirebilirsiniz. Böylelikle hem şık hem de ferah bir görüntüyü elde etmiş olursunuz. Duvarlarınız koyu renk ise mutlaka dresuarları açık renk tercih etmeniz gerekmektedir. Diğer türlü ortamı boğabilir ve ferah görüntüyü ortadan kaldırırsınız.

Dresuar Nasıl Monte Edilir?

Dressuarın birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu sebeple de alan kişilerin sıkça sorduğu soru dresuar nasıl monte edilirdir. Dresuar genelde duvara monte edilmektedir. Duvara monte edildiğinde çok sağlam olur.  Fakat birde 4 ayaklı modelleri bulunur. Bunları direk koyabilir ve duvara monta etmeyebilirsiniz. 2 ayaklı olanları mutlaka duvara sıkı bir şekilde monta etmeniz gerekecektir. Duvara monte edilmediği zaman düşme problemi ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Etiketler: dresuar modelleri,dresuar nerede kullanılır,dresuar nedir,dresuar
Eylül 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR