Home Office Çalışanlar İçin Çalışma Masası Önerileri

Home Office Çalışanlar İçin Çalışma Masası Önerileri

Home Office Çalışanlar İçin Çalışma Masası Önerileri

Evde çalışma odası tasarımları, gerek ders çalışma, gerekse home-office tarzda çalışanlar için büyük önem sahibidir. Güzel ve verim alınmayan tasarımlar yapılması çalışmanızın sonuçlarını etkileyeceği için öncelikle dekorasyonu ele almanız önerilir.

Bu konuda seçenekleriniz oldukça çeşitlidir; masalar, sandalyeler, küçük dekorasyonlar, tablolar gibi pek çok eşya size yardımcı olacak seçenekler arasındadır. Ancak en önemli konulardan biri de masalardır. Zira çalışma, masalar üzerinde yapılacağı için ne tür bir eşya seçtiğiniz büyük önem taşır.

Dolayısıyla tavsiye edilen, alım yapmadan önce home office çalışanlar için çalışma masası önerileri okuyarak, bunun sonucunda karar vermenizdir. Böylece aklınızda bir yapı meydana getirebilir, daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

Modayı Takip Etmek Önemlidir

Çalışma odası dekorasyonu nasıl olmalı üzerine ilk düşünmeniz gereken konulardan birisi de modadır. Her ne kadar önce anlamsız gelse de, modayı takip etmek size zevkinize göre bir dekorasyon yapmanızda yardımcı olur.

Eğer odanızı istek ve arzularınız doğrultusunda hazırlarsanız, daha güzel bir ortamda çalışacağınız için alacağınız sonuçları arttırabilir, daha keyifli çalışmaya başlayabilirsiniz. Zira hoşunuza gitmeyen tasarımlar sizi daha kolay stres altına sokacak ve motivasyon kaynağı olmayacaktır.

Ancak bilmeniz gereken, modayı takip etmenin, o yıl olan renkleri uygulamak olmadığıdır. Zira bazı kişiler koyu renklerden haz aldığı için, tercihlerini bu yönde vermelidir. Moda, insanların arzu ve zevklerine şekillerine göre değiştiği için sevdiğiniz konular üzerine bir tasarım yapmanız tavsiye edilir.

Minimalist Yapıya Dikkat Edilmelidir

Her yıl moda trendleri değişse de artık geçmişteki bir odanın tamamen eşyayla doldurulması geleneği sona ermiştir. Günümüz tasarımlar en az eşyayı kullanmak ön plandadır. Burada seçilen eşyalar işlevsel olduğu için, birkaç eşya ile yapılan işi tek seçeneğe indiren modeller ileri gelmektedir.

Eğer çalışma odası tasarımında bunu tercih ederseniz, daha iyi hareket edecek bir alan bulabilir, böylece daha ferah, rahatlatıcı çalışma ortamları oluşturabilirsiniz. Bu durum, çalışma masalarında özellikle ön plana çıkar.

Geçmiş dönemlerde kitaplıklar, çekmeceler ve masalar ayrı ayrı ele alınsa da artık bunların birleştirilerek, daha iyi sonuçlar amaçlanmaktadır. Ancak burada önemli olan, çalışma odasında kitaplık kullanıp, kullanmayacağınızdır.

Örneğin çalışma esnasında sık sık kitaplara ihtiyaç duyan kişiler için sunduğumuz doursey çalışma masası, kâğıtlarınızı ve kitaplarınızı rahatça koyabilirsiniz. Eğer çizim yapmak istiyorsanız alt kısımda geniş bir çekmecesi olup, tüm gereksinimlerinizi burada kolayca saklayabilirsiniz. Bu ürünün özellikleri şöyledir;

  1. Yükseklik 105 santimetre’dir.
  2. Genişlik 120 santimetre’dir.
  3. Derinlik 60 santimetre’dir.
  4. Malzeme, Ağaç Kaplama,
  5. Ceviz rengindedir.

Çalışma masalarında kişiselleştirme esas olduğu için renk, ölçü ve özellik belirtme imkânınız vardır. Ancak kitap kullanmıyorsanız ve sadece bilgisayar gereksinimiz varsa, leveret çalışma masası size en iyi sonucu sunacaktır. Bu ürün özellikleri ise şöyledir;

  1. Yükseklik 77 santimetredir.
  2. Genişlik 140 santimetredir.
  3. Derinlik 70 santimetre’dir.
  4. Malzeme, Mdf
  5. Renk, Siyah

Tüm çalışma masaları modellerimiz kişiselleştirme seçeneği bulundurduğu için, istediğiniz ölçüler, renkler ve özellikler sağlanmaktadır.

Peki, çalışma masalarında minimalist yapının önemi nedir? Odanız ister dar, isterse geniş olsun fazla eşya kullanmak, hareket etme imkânınızı kısıtlayarak, psikolojiniz üzerinde olumsuz etkide bulunacaktır.

Bu nedenle çalışma masası alırken, öncelikle kitap kullanıp, kullanmayacağınız konusunda karar vermeniz gerekir. Eğer kitap ihtiyacınız yoksa raflı seçenekler kullanmayacağınız bir fazlalık olur; zira tüm çalışma masaları çekmeceler bulundurduğu için, buraya eşya saklanabilir.

Ölçülere Dikkat Etmeniz Gerekir

Çalışma odaları için en önemli konulardan birini de ölçüsü oluşturur. Eğer tasarımı iyi şekilde yapmak istiyorsanız, ölçüleri bilmek en iyi verimi almanızı sağlar.

Bu durum, ayrıca odanın büyüklüğüne göre home office çalışma masası tercih etmenizi sağlar. Zira odanız darsa geniş bir masa almak büyük bir alan kaplayacağı için sizi sıkıştıracak, farklı unsurları koymanızı da engelleyecektir.

Çalışma masaları ölçüsü de bu nedenle alırken sizler tarafından belirlenmelidir. Beymahome, size bu konuda geniş seçim hakları sunar.

Seçtiğiniz Sandalyeler Önemlidir

Gerek evden çalışanlar, gerekse evde ders yapmak için masa seçiminde en gerekli koşullardan bir tanesi de sandalye seçimidir.

Her ne kadar masaların seçimine büyük önem gösteriliyorsa, sandalyelere de bu dikkat verilmelidir. Zira konforsuz bir sandalye seçerseniz, rahatsız durumda olduğunuz için çalışmalarınızdan ve çizimlerinizden aldığınız sonuçlar düşecektir.

Odanıza Karar Verin

Home office çalışanlar için oda seçimi, büyük bir önem taşır. Burada özel bir oda her zaman daha iyi sonuçlar doğuracak olsa da, her evde bu imkân olmayabilir.

Bu durumlarda oturma odasında çalışma masası gibi tercihler yapmak da mümkündür. Burada yapmanız gereken seçenek de oturma odasının büyüklüğüne göre olmalıdır. Eğer hâlihazırda seçeneğiniz fazla yoksa  alberge çalışma masası gibi modellerimiz daha uygun olacaktır. Seçenek, size hem alandan tasarruf etmenizi, hem de işlevsel bir masaya kavuşmanızı sağlar.

Özellik bakımından standart şu şekilde imal edilir;

  1. Yükseklik bakımından 100 cm boyundadır.
  2. Genişlik bakımından 85 cm’dir.
  3. Derinliği 45 cm’dir.
  4. Türkiye’de üretilmektedir.
  5. Alt rengi beyaz, üst rengi açık cevizdir.
  6. Masa üst tabla ve rafların en üst malzemesi ağaç kaplama olmakla beraber diğer malzeme MDF’dir.

Eğer kendi tercihlerinizi belirtmezseniz, ürünün size geleceği özellikler bu şekildedir. Oturma odası haricinde salonda çalışma köşesi yapmak da mümkündür. Bu ortamlarda estetik de ön planda olduğu için, tasarıma daha çok dikkat etmeniz önerilir. Genellikle buralarda boş alanlar daha uygun olduğu için, audra çalışma masası dah uygun olacaktır. Eğer bir ölçü ve renk belirlemezseniz,

  1. 103 cm yükseklik,
  2. 140 cm genişlik,
  3. 70 cm derinlik,
  4. Malzeme, Ağaç Kaplama
  5. Fındık rengi,

Gibi özellikle ile size gelir. Estetik bakımdan salonlarda daha uygun bir yapı oluşturan ürün, renk seçenekleriyle beraber odalar ile harmoni şeklinde birleşmektedir. Kitaplarınızı koymanız için uygun bölmeler mevcut olup, alt kısmın, ortasındaki büyük çekmece size çizim yapmak için büyük kâğıt ve kalemlerinizi koymanızı sağlayacaktır.

Uyumlu Renkler Kullanın

Çalışma masası seçerken, en önemli noktalardan birisi de uyumlu renklerdir. Bunlar her ne kadar önemsiz görünse de, renklerin hayatımızda büyük yeri vardır.

Eğer çalışma masası oda ve diğer eşyalar ile uyumlu renkler taşımıyorsa, bu durum gözünüzde kötü bir görüntü oluşturacağı için motivasyonunuzu sıklıkla bozacaktır. Bu sebeple hangi renklerin birbiriyle uyumlu olduğunu bilmeniz büyük önem taşır. Eğer koyu renklerden hoşlanan bir karakteriniz varsa, siyah ve kahverengi ile bunların tonları birlikte uyumlu biçimde tercih edilebilir.

Ancak açık renkleri seviyorsanız da koyu renkler sizin sıkılmanıza neden olacak ve tüm çalışma motivasyonunuzu da kaybetmenize sebep olacaktır. Bu nedenle daha açık renkler kullanmanız gerekir.

Bununla beraber çalışma odası tasarla yaparken çok renkli ve açık renkler kullanırsanız, dikkatiniz yine bozulacaktır. Dolayısıyla sade renklerde yaptığınız tercihler, daha iyi verim almanızda yardımcı olur.

Çalışma Masalarında Aydınlatma

Eğer gece vakitlerinde de çalışmanız gerekiyorsa, bunun anlamı ışığa ihtiyacınız olduğudur. Zira karanlık ortamda yalnızca bilgisayar ışığı, gözlerinizi kötü yönde etkileyecektir.

Ancak odanın yukarıda bulunan lambası, her zaman etkili bir aydınlatma anlamına gelmez. Aynı zamanda bu ışık, rahatsız edici de bulunabilir. Bu nedenle home office çalışanlar için çalışma masası üzerinde sabitlenebilen, portatif lambalar kullanmanız daha yararlı olacaktır.

Bu ışıklar, masanın genelini aydınlatabilen ve daha iyi görmenizi sağlayan yapıda olduğu için, daha iyi çalışmanızda size yardımcı olacaktır.

Düzenli Bir Oda Önemlidir

Düzensiz odalarda çalışmak, insanlara bir süre sonra huzursuzluk verir ve böylece veriminizi doğrudan düşürür. Bu nedenle kişiler çoğu zaman işi yarıda bırakıp, odayı düzeltmeye başlar.

Ancak düzensiz bir oda, her zaman dağınık olduğu anlamına gelmez. Örneğin odanız darsa ve eşyanız çoksa, bu düzensiz bir görüntü oluşturur. Aynı zamanda uyumsuz renkler de bu etkiye neden olacağı için çalışmanızda bir engel oluşturacaktır.

Dolayısıyla her şeyden önce ders çalışma odaları iyi ölçülendirilmiş, renkleri de iyi seçilmiş olmalıdır. Ardından masalarınıza da bunlarla uyumlu bir şekilde karar verilmelidir.

Masanızda Dekoratif Unsurlar Kullanın

Çalışma odaları abartıdan uzak bir yapıda bulunmalıdır. Ancak bu durum, dekoratif unsurları kullanmamanız gerektiği anlamına gelmez. Size huzur veren bazı etmenler, size daha iyi motive edecektir.

Örneğin balıklar ile aranız iyiyse ve akvaryum kullanıyorsanız, çalışma masası daha geniş seçerek, üzerine balıklarınızı yerleştirebilirsiniz. Böylece küçük aralıklarla onları izlemek rahatlamanızda size yardımcı olacaktır.

Eğer bitkiler ile aranız iyise, rahatınızı bozmayacak ve estetik görünüm meydana getirecek bitkiler de önemli yer tutar. Ancak bunların sulanması da gerektiği için, dikkat etmeniz önerilir. Zira yanlışlıkla suyu fazla kaçırırsanızi masanız da ıslanacaktır.

Ayrıca sevdiklerinize ait küçük resimler ya da doğa fotoğrafları da bulundurabileceğiniz dekoratif unsurlar içerisindedir.

Sade Bir Ortamda Çalışın

Eğer masanızın üzerinde çok fazla eşya varsa bu sadece bir dağınık bir yapı oluşturmaz. Aynı zamanda odaklanmanıza engeldir ve masayı istediğiniz gibi kullanmanızın önüne geçer.

Bu nedenle home office çalışma masası öncelikle sade bir yapıya kavuşturulmalıdır. Kâğıtlarınızı çekmeceye düzgünce koymak, kalemleri kalemlik ya da raflara, yoksa çekmecelere yerleştirmek, masanın üzerinde dekorasyon hariç kullanmadığınız malzemeleri tutmamak, size yardımcı olacaktır.

Çalışma Şekliniz Önemlidir

Her ne kadar masaüstü bilgisayar kullanan home office çalışanlar çalışma masası kullanma mecburiyeti taşısa da, laptop sahipleri için böyle bir kısıtlama bulunmaz.

Ancak bu bir avantaj değildir ve nerede isterseniz, orada çalışabileceğiniz anlamına gelmez. Eğer çalışma için özel oda yoksa oturma odası ya da salon kullanılabilir, ancak yatak odanız asla tercih edilmemelidir. Zira bu hem uykunuzu daha çabuk getirecek, hem de daha verimsiz çalışmanıza neden olacaktır.

Bu sebeple home office masa edinmek, daha verimli çalışmak isteyenler için en büyük gereksinimdir. Ardından da masa üzerini en rahat edeceğiniz tarz hangisiyse, buna uymanız gerekir.

Eğer yeriniz varsa home office mobilya da oldukça önemlidir. Söz konusu eşyalar sandalyelerden, koltuklara kadar uzanmakla beraber, aşırıya kaçmadan tercih yapılmalıdır.

Etiketler: çalışma masası sandalyesi, çalışma masası modelleri, çalışma masası fiyatları, çalışma masası çeşitleri, çekmeceli çalışma masası, ahşap çalışma masası, masif ahşap çalışma masası, rustik çalışma masası
Ocak 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR