Evlerin Olmazsa Olmaz Eşyaları

Evlerin Olmazsa Olmaz Eşyaları

Evlerin Olmazsa Olmaz Eşyaları

Her evin ihtiyacı olan olmazsa olmaz eşyaları vardır. Genelde ev denilince ilk olarak hep büyük mobilyalar akla gelir ama bunun aksine bize basit görünen çok önemli parçalar da vardır. Evinizi dekore etme aşamasında küçük detaylara da özen göstermeli ve buna uygun tercihler yapmalısınız. Büyük küçük fark etmeksizin birçok eşya ile hayalinizdeki eve kavuşabilir ve hayatınızı daha refah içinde sürdürebilirsiniz. Bu eşyaları seçerken dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Yazımızda bu hususlara ve önemli parçalara olabildiğince dikkat etmeye ve size en iyi şekilde rehberlik etmeye çalışacağız. Seçtiğimiz eşyalar mutlaka amacına hizmet etmelidir. Sadece bu şekilde ev dekorasyonumuzda yer alabilirler.

Mobilya Seçimi

Evinizde en çok vakit geçirdiğiniz ve misafirlerinizi ağırladığınız en önemli yerlerden biri olan salonunuzun dekorasyonunda en vazgeçilmez parça hiç şüphesiz koltuklardır. Evinizin büyük ya da küçük oluşuna takılmadan önce koltuk seçiminde ilk önceliğiniz her zaman rahatlık olmalıdır. Ev dekorasyonu sırasında işe koltuk seçimi ile başlayabilirsiniz. Koltuk seçildikten sonra ardından sehpa, dolap ve televizyon ünitesi seçimi gelebilir. Mobilya seçiminde dikkat etmeniz gereken noktalar ise evin büyüklüğü, ışığın açısı ve oda sayısı olmalıdır. Seçtiğiniz mobilyaların hem estetik açıdan uyumlu olması hem de işlevsel olması gerekir. Eviniz küçük ise büyük mobilyalar seçmekten kaçınmalısınız. Ayrıca misafirleriniz için ayırabileceğiniz başka bir odanız bulunmaması durumunda koltuk seçimini yataklı olan modellerden yana kullanabilirsiniz.

Aydınlatma

Aydınlatma seçimi ev dekorasyonun en önemli detaylarından biridir. Kullanacağınız aydınlatma ürünü ile evinizin görünüşünü tamamiyle değiştirmeniz mümkün. Eğer daha duygusal bir etki yaratmak isterseniz seçiminizi abajur ve lambaderlerden yana kullanabilirsiniz. Genel olarak aydınlatma tercihinizi ise odanızın dekorasyonunu göz önünde bulundurarak sarkıt ya da avizeden yana kullanın. Dekoratif açıdan yaptığınız lamba seçimleri evinizin havasını tamamıyla değiştirecektir.

Yatak

Evinizi düzenlerken ihtiyacınız olan bir diğer temel eşya ise yataktır. Yatak seçimi yapmadan önce mutlaka ölçüm yapmalı ve mevcut alanı en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Böylelikle odanız olduğundan daha geniş bir görünüme kavuşmuş olur. Seçtiğiniz yatağın kalitesi günlük yaşamınızı da fazlasıyla etkileyecektir. Diğer bir vazgeçilmez ürün ise nevresim takımları sürekli kullanıldığını düşünürsek birden fazla bulundurmanızda fayda var. Yatak tercihinizi bazadan yana kullanabilirsiniz. Ayrıca sağladığı geniş depolama alanı sayesinde sizi de büyük bir yükten kurtaracaktır. Özellikle küçük bir eve sahipseniz yatak seçerken bunu da aklınızda bulundurabilirsiniz. Yatak ve nevresim takımınız açısından da en konforlu tercihi yaptığınıza göre diğer bir önemli eşyaya geçebiliriz.

Mutfak eşyaları

Yine zamanımızın büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz bir diğer mekan ise mutfaklar. Buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi eşyaların yanı sıra çatal, bıçak, bardak, su ısıtıcısı, tost makinesi gibi saymakla bitmeyecek türden birçok mutfak gereci de bir evde mutlaka bulunması gereken eşyalardan sadece birkaçı. En başta fazla önemli değilmiş gibi görünseler de bunlar sıklıkla ihtiyaç duyduğumuz aletlerdir. Çok büyük ve pahalı bir yemek takımı olmasa da küçük bir yemek takımı edinmeye özen gösterin. Servis tabakları ve setlerini de unutmamalısınız. Güzel bir masa örtüsü, runnerlar, Amerikan servisler ve kumaş peçeteler de tercih edebilirsiniz. Sık kullanım için leke tutmayan masa örtüleri ve Amerikan servisler iyi bir seçenek olabilir. Mevcut mutfak dolapları üzerinde değişiklik yapmaya da başvurabilirsiniz. Günümüzde bu konutla alakalı birçok alternatif mevcut. Eğer uygun yeriniz var ise renklere uygun küçük bir mutfak masası da tercih edebilirsiniz. Bu detaylara dikkat ederseniz kusursuz bir mutfak sizi bekliyor demektir.

Beyaz Eşya Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mutfağınız olmazsa olmaz eşyalarından biri olan buzdolabı seçiminizde ne kadar soğuttuğunun yanı sıra verimliliği ve sağladığı tasarrufu da göz önünde bulundurmalısınız. Size uygun ürünleri seçerken garanti, servis ve yedek parça desteğine de mutlaka dikkat etmelisiniz. Diğer bir önemli nokta ise beyaz eşyalarınızı yerleştireceğiniz alanın ölçümünü iyi yapmaktır. Bu hususlara dikkat ederek beyaz eşya seçiminizi yapabilirsiniz.

Sanat Eseri

Evinizin dekorasyonu için mutlaka bulundurmanız gereken bir diğer parça ise hiç kuşkusuz sanat eserleridir. Sanat yapısı gereği insanlarda güzel hisler oluşturur bulunduğu ortama estetik açıdan bir doygunluk getirir. Bir tablo salonunuzun havasını büyük ölçüde değiştirecek ve mekanda ilk göze çarpan parçalardan birisi olacaktır. Kesinlikle tablo asmalısınız veya pahalı heykeller tercih etmelisiniz diye de bir kural yoktur size sanatsal açıdan anlamlı gelen her türlü ürünü evinizde bulundurabilirsiniz. Sanat eseri bulunduğu mekanı aydınlatır.

Boy aynası

Boy aynası ilk bakışta çok da gerekli bir eşyaymış gibi durmasa da evinizde mutlaka bulunması gereken önemli parçalardan biridir. Eğer geniş bir eve sahipseniz giyinme odasının olmasa olmazı olacaktır. Giyinme odanız yoksa bile evinizde kendinize özel bir giyinme alanı oluşturmuşsunuzdur bu alanda ilk ihtiyacınız olacak eşyalardan birisidir. Yaptığınız kombinelerin duruşunu boy aynasında görmek sizi de mutlu edecektir. Aynı zamanda boy aynaları karanlık ve küçük köşelerin dekore edilmesinde de çokça tercih edilir. Odaya derinlik vererek daha iyi bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Siz de dekorasyonunuzun kusursuz bir şekilde tamamlanmasını istiyorsanız boy aynalarını tercih edebilirsiniz.

Canlı bitkiler

Evinize bir ferahlık katmak istiyor ve bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız cevap canlı çiçekler olacaktır. Her türde canlı çiçek bulunduğu ortamın havasını değiştirmenizde oldukça faydalıdır. Hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan evde bulunan canlılar iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Salonunuzda,  çalışma odanızda ortamı daha aydınlık hale getirmek için çiçekleri mutlaka kullanın.

Mum ve Mumluklar

Evlerinizin olmazsa olmaz aksesuarlarından biri de hem eşsiz kokuları hem de görsel açıdan estetik oluşu nedeniyle mumlar ve mumluklardır. Çeşitli türlerde ve renklerde üretilen mumlar ile evinizin atmosferini değiştirebilirsiniz. Eğer aksesuar seçiminden yana kararsızlıklar yaşıyorsanız. Yakıldığı taktirde ortama loş bir ışık yayan mumları kullanmak ve onları şık bir şekilde sergilemek için mumlukları evinizde bulundurmak oldukça iyi bir tercih olacaktır. Farklı boyutlarda üretilen mumlar ve tasarımı oldukça yaratıcı olan mumluklar en kısa zamanda evinizin vazgeçilmez eşyalarından olacaktır.

İlk Yardım Çantası

Evinizde bulunması gereken bir diğer vazgeçilmez parça ise ilk yardım çantaları. Sağlığımızın değerini fazlasıyla anladığımız bugünlerde her zaman kullanmanız gerekmese de evinizde küçük bir ilk yardım çantası bulundurmak her zaman iyi bir fikirdir. Sağlığınız ve rahatınız her zaman ilk önceliğiniz olmalıdır. Bu sayede en ufak bir sorunda kendinize müdahale şansı tanımış olursunuz. Saklanması açısından da size sorun yaratmayacak birçok ilk yardım kiti bulunmaktadır. Ev içi dekorasyonunda asla göze çarpmaz ve estetik açıdan görüntüyü etkilemezler. Mutlaka siz de evinizde bir tane ilk yardım çantası bulundurmalısınız.

Bu maddelerde yer vermediğimiz diğer birçok eşyayı ise siz kullanıcıların inisiyatifine bırakıyoruz. Her bireyin yaşam alanı için tercih ettiği eşyalar farklılık gösterebilir. Her mekan için ayrıca değerlendireceğiniz eşyaları tercih etme adımında yazımızın faydalı olmasını diliyor ve bu bilgiler ışığında sizin için en ideal ev dekorasyonunuzu bulmanızı umuyoruz.

Etiketler: ev eşyası,ev eşyaları,ev ürünleri,eve gerek eşyalar,ev mobilyası
Haziran 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR