Ev Dekorasyonu için Doğru Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı

Ev Dekorasyonu için Doğru Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı

Çok eski yılları düşündüğümüzde oldukça az mobilya seçeneği gözlerimizin önüne gelmektedir. Genel olarak standart tipte mobilyalar bulunmakta iken şimdilerde ise renk renk, çeşit çeşit mobilya ve aksesuarlar dikkat çekmektedir.

 

İnsanoğlu yaratılışından bu güne değin barınma ihtiyacı için barınaklardan başlayarak yerleşik hayata doğru ilerlemiştir. Yerleşik hayata geçildikten sonra evin reisi her ne kadar erkek olarak görülse bile, evin düzeni her daim evin hanımından sorulmaktaydı. Yine çok eski yıllardan bahsedecek olursak o yıllarda geniş aile modeli hüküm sürmekteydi. Evler kalabalık nüfusları ağırlamaktaydı. Oysa ki günümüzde artık çekirdek aile modeli hüküm sürmekte. Dolayısı ile bir ev için gerekli olan eşyalar da buna göre düşünülüp satın alınmaktadır.

 

Gerek yeni evlenecek çiftler, gerekse evinde eşya yenileyecek olanlar öncelikle mobilya mağazalarını, online satış sitelerini ziyaret etmeden hiç bir ürün almaya karar vermemektedirler. Asıl karar mekanizması ise genel olarak bayanlarda olmaktadır. Bayanlar evde daha çok vakit geçiren bireyler olması hususu ile ev dekorasyonu ve mobilya seçiminde son karar mercii olmaktadırlar. Peki, ev dekorasyonu için doğru mobilya seçimi nasıl olmalı? Bu konu hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz. Her bireyin kendine ait bir doğrusu olsa da bir de duruma profesyonel açıdan bakmakta yarar bulunmaktadır. Bu sebeple yazımızın ilerleyen kısımlarında evinizin her köşesi için doğru mobilya tercihinizi nasıl yapacağınıza ilişkin bilgiler aktarmayı doğru bulmaktayız.

 

Günümüzde konutlarda bulunan oda sayıları genel olarak iki oda ve bir salondan oluşsa da bazı konutlarda üç oda ve bir salon bulunmaktadır. Kalabalık aileler genel olarak üç odalı evleri tercih etmektedirler. Şimdi oda oda hangi mobilya, hangi odalarda hangi ürünler ile kombine edilir ise doğru seçim yapabilirsiniz bu konu üzerinde duralım.

 

Evin odaları kadar mutfağı da bayanların en çok vakit geçirdikleri ve önem verdikleri mekânlar arasında yerini almaktadır. Mutfak dolabı seçiminde dikkat edilmesi gereken hususların başında dolap renginini geldiğini biliyor musunuz? Belki de bir çoğunuz renkli canlı ev eşyalarından hoşlanıyor olabilirsiniz. Ancak, renkli yaşamı mutfağınıza uygulamanızın psikolojik olarak etkilerini öğrenmenizde yarar bulunmaktadır. Çeşit çeşit mutfak dolaplarının yanı sıra rengarenk seçenekler de bulunmaktadır. Buradaki en doğru mutfak dolabı renginin beyaz olduğunu söylediğimizde şaşırmamanızı tavsiye ederiz. Belki de kırmızı hayatınızın vazgeçilmezleri arasında ve mutfak dolaplarınızda da bu rengi tercih etmek istiyor olabilirsiniz. İşte bu noktada durun ve sözlerimize kulak verin. Kırmızı renge sahip mutfak dolapları karnınız acıkmasa dahi açlık hissi uyandıran mobilyalar arasında yer almaktadır. Eğer iştahı oldukça açık bir aileye sahipseniz bu renk seçiminden kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederiz. Renk seçiminde hem fikir isek sırada mutfak dolaplarınızın kullanışlı ve işlevselliğinin yüksek olmasına özen göstermelisiniz. Bir mutfak dolaplarında olmazsa olmazınız kiler dolabı olmalıdır. Burada kuru erzağınızı muhafaza edebileceğiniz bir alanınız bulunuyor ise her an herşey elinizin altında olacaktır. Bardak ve tabaklar için kapaklı alanların fazla olmasına özen göstermelisiniz. Eğer mutfak alanınız küçük ise merak etmeyin küçük mutfaklara uygun mutfak dolapları tecrübeli ustalar sayesinde ölçülere uygun bir şekilde hazırlanacaktır.

 

Sıra geldi yatak odalarına. Yatak odaları huzur ve sukunetin bir arada olması gereken rahat mekânların başında gelmektedir. Yine yatak odası olarak yapacağınız odanın ölçüsüne uygun mobilya seçimi yapmanız burada önem arz etmektedir. Aksi taktirde adım atmaya dahi yer kalmayacak nitelik ve büyüklükteki yatak odası mobilyaları hem temizlik açısından sizi yorar hem de psikolojik olarak kendinizi bir kapanda hissedersiniz. Yine doğru mobilya seçiminde renk konusuna değinmekte yarar olacaktır. Yatak odası mobilyanızı beyazın zerafetini düşünerek tercih etmelisiniz. Beyaz hem bulunulan ortamı daha aydınlık, daha büyük gösterecek içinizi ferahlatacaktır.

 

Evinizin en önemli bölümlerinden biri de salonlardır. Salon mobilyası tercihinizde yine salon ölçünüze uygun mobilya tercih etmelisiniz. Burada unutmamanız gereken nokta şudur. Mobilya mağazaları oldukça büyük ölçülerde olduğu için mobilya gözünüze küçük görünecektir. Bu sebeple salon ölçünüzü almadan mobilya tercihinde bulunmamalısınız. Yemek masanız ve isteğe bağlı tercih edeceğiniz konsolunuz beyaz renkte olursa salonunuz her daim aydınlık olacaktır. Beyaz rengi cıvıl cıvıl petrol mavisi ve krem tonlardaki koltuklar ve bir adet berjerden oluşan salon mobilyası ile şenlendirmeniz halinde oldukça şık bir mekân oluşturabileceğinizi unutmayın. Halı ve  tül perde seçimlerinizde dikkat etmeniz gereken husus ise koltuk renkleri ile uyumu yakalamak olacaktır. Ayrıca büyük salonlarda duvara monte dekoratif saatler bulunduğu alana zenginlik katma açısından önem arz etmektedir. Konsolunuzun üzerine koyacağınız dekoratif objeler salonunuza hareketlilik katacaktır.

 

Televizyon odaları genel olarak en çok vakit geçirilen odalardan bir diğeridir. Burada da önceliğiniz her daim mekânın ölçüsü olmalıdır. Koltuk seçiminde günün yorgunluğunu atabileceğiniz koltuk veya oturma grupları yerinde bir tercih olacaktır. Odanızla uyumlu renkli veya eskitme mobilyadan oluşan bir tv ünitesi kullanabilirsiniz. Çay kahve sohbetleriniz için mermer görünümlü ya da eskitme ahşap servis sehpalarını televizyon odanızın bir köşesine koymayı unutmamalısınız. Koltuk seçiminde de sürekli kullanılan bir alan olması hususu ile çok açık renkleri tercih etmemeniz yararınıza olacaktır. Tül perde seçimi ise aydınlık renkleri barındırmalıdır. 

 

Etiketler: ev dekorasyonu fikirleri ,ev dekorasyonu fikirleri 2020, ev dekorasyonu instagram ,ev dekorasyon siteleri ,ev dekorasyonu oyunu ,ev dekorasyon modelleri ,ev dekorasyon ürünleri, online satış ev aksesuarları
Kasım 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR