Eskitme Mobilyalar ve Dekorasyon Önerileri

Eskitme Mobilyalar ve Dekorasyon Önerileri

Günümüzde pırıl pırıl parlayan, rengarenk mobilyaların yerini şimdilerde eskitme mobilyalar almış durumdadır. Artık günümüz gençliği dahi evlerine mobilya seçiminde eskitme mobilyaları tercih etmektedir. Çok eski zamanlar düşünüldüğünde hatta tarihi film ve diziler izlendiğinde o dönemin çizgilerini artık evlerinizde görmek çok da zor olmamaktadır. Eski yıllarda yaşayan kişilerin zevklerinin yeni satın aldığınız evlerinizde yaşatılması artık oldukça doğal kabul edilmektedir. Oysa ki bundan çok değil on yıl kadar öncesinde hemen her evde modern çizgiler yer almaktayadı. Modern ve batılı tarz mobilya tarzları günümüzde yerini eskitme mobilyalara bırakmış durumdadır. Evlerin her köşesinde özellikle de salon mobilyası seçiminde görselliğin de ön plana çıkarılması amacı ile eskitme mobilyalar tercih edilmektedir.

 

Eskitme ile dekorasyon kavramlarını her ne kadar yan yana yakıştıramayan bir toplum olsak da işin aslı şudur ki eskitme mobilyalar ile oldukça şık dekorasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple bu yazımızda sizlere eskitme mobilyalar ve dekorasyon önerileri hakkında daha detaylı bilgiler vererek aydınlatmak istedik.

 

Eskitme mobilya tercihi özellikle evin salon bölümü için yapılmaktadır. Salon ile birlikte antre alanında da eskitme bir dresuar bulundurmanız ev dekorasyonu açısından şık bir tercih yapmanızı sağlayacaktır. Mobilya seçiminde renk ve tarz özellikleri de burada büyük önem taşımaktadır. Satın alacağınız eskitme mobilyalar büyük bi salon için alınacak ise gösterişli ve büyük bir yemek masası yanında yine çok amaçlı bir şekilde kullanacağınız bir konsola ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca koltukların tam orta bölümüne yerleştireceğiniz dekoratif bir orta sehpanın varlığını ise asla unutmamalısınız. Eskitme mobilyanızın renk seçimini doğru yapmanız halinde oldukça şık dekoratif alanlar hazırlamanız mümkündür. Örneğin kırmızı tonlarda bulunan koltuk takımlarınızı yine beyaz bir eskitme mobilya tercih edebilirsiniz. Oymalı tarzlarda bulunan mobilyalarda eskitme tarzı oldukça zengin ve dekoratif bir görünüm oluşturmaktadır.

 

Eğer eskitme mobilyalara karşı bir merakınız varsa bu tarzın adının vintage olduğunu biliyor olmalısınız. Bu konuda çok fazla fikriniz yok ise kısa bir açıklama ile sizleri aydınlatmak doğru olacaktır. Eski zamanları andıran, antika tarzlardan esintiler bulabileceğiniz kendinizi çok eski yıllarda bulunan saraylarda yaşıyor gibi hissedeceğiniz bir tarzdır dersek çok da yanlış olmayacaktır. Eski mobilya tarzını beyaz mobilyalarda bulamayacağınızı düşünüyorsanız burada yanıldığınızı söyleyerek içinizi ferahlatmak isteriz. Günümüz teknolojisinin de gelişmesi ile birlikte eski mobilyalarda farklı renkler hazırlanabilmektedir. Dolayısı ile beyaza aşıksanız bu aşkınızdan vazgeçmeden oldukça dekoratif alanlar hazırlamanız da mümkün olacaktır.  Eskitme mobilyalarınızı dekore ederken, dekoratif objelere oldukça dikkat etmelisiniz. Örneğin duvara monte edilecek eskitme boya teknikleri ile boyanmış aynalar mobilyanızla bütünleşecektir. Ayrıca mobilyanızla uyum içerisinde olmasını istiyorsanız koltuklarınızda kullanacağınız minderleri canlı renklerden oluşan çiçeklerden hazırlamanızı tavsiye ederiz. Bu tarz minderleri evinizde kolaylıkla kendiniz hazırlamanız da mümkün olmaktadır. Yine duvarlarınıza asacağınız dekoratif eskitme raflar üzerine mini ahşap objeler sayesinde mobilyaların bulunduğu mekâna ahenk katabileceğinize emin olabilirsiniz.

 

Evinizde geniş bir antre bulunuyor ve bu alan boş ise şimdi sizlere sunacağımız öneriyi muhakkak denemenizi öneririz. Evinizde ya da bir yakınınızda atılmayı bekleyen eski bir ceyiz sandığı bulunuyor ise bu sandığı hobi sanat mağazalarında yer alan eskitme boya ürünleri ile eskitme bir dresuara çevirmeniz mümkündür. Orjinalliğini bozmadan sadece yapacağınız bir kaç hassas dokunuş ile belki de antika sayılabilecek oldukça eski bir sandığa dekoratif bir rol kazandırabilirsiniz. Bu sayede evinize ilk adımı atacak olan misafirleriniz eskitme mobilyanızdan gözlerini alamayacaktır.

Eskitme boya tekniği ile dekoratif mobilyalar hazırlama konusuna giriş yapmışken daha detaylı bilgiler vermemek olmaz. Bunun için öncelikle şunu bilmenizde yarar bulunmaktadır. Evinizde sıkıldığınız, değiştirmeyi düşündüğünüz gerek yatak odası mobilyalarınızı, gerek salon mobilyalarınızı eskitme boya teknikleri sayesinde oldukça şık ve dekoratif bir hale getirebilirsiniz. Bu teknikler hakkında web ortamından yararlanabilir, kurslara katılabilir, birebir öğrenebilirsiniz. Çok zor olmayan teknikler sayesinde salonunuzda eski anılarınızı yaşamaya devam edebilirsiniz. Yıllarca kullandığınız yatak odası mobilyanızı sağlamlığı sebebi ile değiştirmeye kıyamıyorsanız bu iş tam size göre. Hem yeni bir hobi edinebilir, hem de sağlam mobilyalarınıza yeni ve dekotarif bir şıklık katabilirsiniz. Özellikle yeni bir mobilya almaya yeterli bir bütçeye sahip değilseniz mobilyalarınıza yepyeni dekoratif özellikleri boya teknikleri kullanarak getirebilirsiniz.

 

Eskitme mobilyalarınız ile birlikte kullanabileceğiniz dekoratif ürünlerin de eskiyi yansıtması mobilya bütünlüğünü sağlayacaktır. Bu sebeple sizlere önerimiz eşiniz, dostunuz, arkadaşlarınız veya ikinci el ürünlerin satışını yapan mağazalardan satın alacağınız eski objelere farklı özellikler katarak dekoratif ürünler elde edebilirsiniz. Örneğin bakır bir sürahiden yararlanarak şık bir aydınlatma yapmanız mümkündür. Bu aydınlatmayı ister ayaklı olarak isterseniz de konsol üstü obje olarak kullanarak eskitme mobilyalarınıza hareketlilik katabilirsiniz.

 

Mutfağınızda ihtiyacınız olan küçük bir mutfak dolabı için eski bir televizyon sehpasından yararlanabilirsiniz. Peki ama nasıl? Dediğinizi duyar gibiyiz. Televizyon sehpasını mutfak dolaplarınızla uyumlu olacak renklerde boyayarak eskitme teknikleri ile eskitme bir mutfak dolabı elde edebilirsiniz. Bu dolabı da ihtiyacınıza uygun bir şekilde kullanırken mutfağınızda farklı bir dekorasyon oluşturmuş olursunuz.

 

Son olarak sunacağımız dekorasyon önerisi için hazır olun. Yatak odası mobilyanız içerisinde yer alan aynalı makyaj masasından dekoratif eskitme bir antre dresuarı yapabilirsiniz. Bu sayede antreniz için hem dresuar ihtiyacınıza cevap verir hem de artık kullanmaktan vazgeçtiğiniz ve yatak odanızda fazla olarak kabul ettiğiniz ürünü atmak yerine değerlendirmiş olursunuz.

 

Etiketler: gri eskitme mobilya, eskitme mobilya boyama fiyatları ,eskitme mobilya masa ,yeşil eskitme mobilya, eskitme mobilya mutfak, eskitme boya renkleri ,süngerle eskitme nasıl yapılır ,silerek eskitme nasıl yapılır
Kasım 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR